Ford Mustang V8 Coupé

"Het kan de ware liefhebber niet zijn ontgaan. Dit is de zevende generatie van een Amerikaans fenomeen: de Ford Mustang. De lancering van het nieuwe model van de iconische Amerikaanse Ford vond plaats in het jaar dat de Mustang zijn vijftigste verjaardag viert. Want op 9 maart 1964 rolden- na een relatief korte ontwikkelingsperiode- de allereerste exemplaren van de levende legende van de band. Het was de voorbode van een verkoopsucces dat zijn gelijke tot op de dag van vandaag niet kent."

Verkocht

Vragen of opmerkingen?
Neem contact met ons op!

X

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Graag komen wij met u in contact om al uw vragen en/of opmerkingen te beantwoorden. Wij zijn 7 dagen per week van 08:00 tot 22:00 bereikbaar.

X

Bel terug

Wanneer u onderstaande gegevens invult nemen wij binnen 60 minuten telefonisch contact op.
  Enter Captcha Here :

  Basisgegevens

  Datum deel 1 14 februari 1966
  Kilometerstand 45.145 miles l 72654 km
  Exterieurkleur 289 - Ivy Green
  Interieurkleur 501 - Black
  BTW/Marge BTW niet verrekenbaar voor ondernemers
  Brandstof Benzine

   

  Motorisering 4.7 liter 8-cilinder [Windsor]
  Transmissie Automaat - 3-traps [cruise-o-matic]
  Vermogen 228 pk
  Kenteken HVS4678 [Amerikaans kenteken]
  Aantal eigenaren 3

  Exterieur

  Interieur

           

  Historie

  Het uiterlijk van de Mustang -met zijn lange neus en korte achtersteven- was revolutionair. De Pony-Car werd geboren. Die betiteling is ook onverkort van toepassing op de wijze waarop de Ford werd ontwikkeld. Nadat aanvankelijk werd geopteerd voor een futuristisch ogende tweezitter gooide Ford-baas Lee Iacocca het roer om. Het gevolg loog er niet om: Detroit slaagde erin op slimme en kostenefficiënte wijze een -wat al snel zou blijken- legendarische auto aan de wereld te schenken.

  In de loop van 1964 werd het blok opgewaardeerd naar het 4.7 V8 Windsor blok, bij kenners beter bekend als het 289cu blok. Deze krachtbron kreeg tevens meerdere vermogensvarianten, variërend van 203 tot en met 275 PK. De 4.7 V8 met 228 PK werd uitgerust met de Ford "cruise-o-matic", een nieuwe drietrapsautomaat. De van honingraat naar gleufconstructie gewijzigde grille raakte zijn vier chromen strips kwijt Het kwartpaneel achter de deur kreeg wel extra chroom. De 1966 modelvariant is tot op de dag van vandaag- en waarschijnlijk tot in lengte van jaren- de best verkochte: 607.568 exemplaren vonden hun weg naar de koper.

  Ford bleek met de Mustang ook op uitrustingsniveau zijn tijd ver vooruit te zijn. De Mustang werd namelijk ook het symbool van een verregaand te personaliseren auto en was uit te rusten met tal van opties (zoals airco, middenconsole, houtaccenten, hoogwaardiger materiaal) en pakketten. De meest geliefde aanvulling was het GT-equipment pakket. De Mustang kreeg dan onder meer een sportieve klokkenwinkel, een grille met mistlampen, een V8 blok (meestal de 228 PK variant) en schijfremmen voor aangemeten.

  Voor wat betreft de historie: de auto is medio 1966 op bestelling geleverd door een Amerikaanse dealer in New York. De huidige eigenaar, een fervent liefhebber/verzamelaar heeft de auto bij een particulier gekocht en van uit daar geïmporteerd naar Nederland.  De Mustang wordt nu in consignatie verkocht. De invoerrechten en de btw zijn al betaald; de auto hoeft alleen nog op Nederlands kenteken te worden gezet. De verlichting is al aangepast naar Europese standaarden.

  De volgende onderdelen zijn vernieuwd:

  • Nieuwe grill
  • Nieuwe remmen voor inclusief remcilinder
    Nieuwe antenne
  • Nieuwe remmen achter ook inclusief remcilinder
  • Nieuwe kachel radiateur 
  • Hoofdremcilinder geriviseerd 
  • Nieuwe bougies 
  • Nieuwe verdelerkap + Rotor
  • Nieuwe accu
  • Nieuwe benzine filter 
  • Nieuwe achterbumper 
  • Nieuwe spiegel

  Technisch en optisch is de auto in orde; onlangs is er een professionele poetsbeurt uitgevoerd. De banden en rubbers verkeren in goede staat, alle originele matten zijn aanwezig en de motor start/ loopt zonder enig probleem. Er is geen enkele vorm van roest. Dit getuigt van continue binnenstalling. Qua gebruikerssporen kent de auto een paar kleine deukjes. De airco en kachel werken naar behoren, de elektronica werkt naar behoren en er zijn geen vreemde rijgeluiden of rammels. De Mustang wordt schoon afgeleverd op Amerikaans kenteken met twee sleutels en de aanwezige boekjes.

  De auto is binnen gestald in het Groningse Zuidbroek en is enkel op afspraak te bezichtigen bij de huidige eigenaar. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op via nr. 06-23707569 of ruben@rubzautomotive.nl.

  360C video