Volkswagen Kever 1303 Super Beetle

Verkocht

Specificaties

Benzine
Handgeschakeld
44 PK
52.480 km
Kenteken
17VF17
Datum deel 1
30 november 1972
Kleur
Harvest Gold metallic
Interieur
Leder (Zwart)
BTW / Marge
Marge

Terug naar aanbod

Omschrijving

De Volkswagen Kever is wellicht de meest bekende auto die er is; hij schaart zichzelf naast iconen als de MINI, Fiat 500 en Citroën 2CV. Gezien de verkoopaantallen van ruim 21 miljoen stuks is het geen wonder dat u nog met enige regelmaat een Kever in het wild tegenkomt. Zelden zijn ze echter zo goed geconditioneerd, naast het feit dat dit exemplaar al sinds de aflevering eind 1972 in Nederland is. Kenners zullen zien dat dit een zogenoemde ‘Super Beetle’ betreft, welke technisch bekend staat om de sterkere motor [1300cc TwinPort met 44pk], schijfremmen en MacPherson-ophanging met veerpoten voor. Optisch hebben ze een platter dak, bolle voorruit, plat reservewiel en grote achterlichten.

Het is bij ons niet bekend of de Harvest Gold metallic lak de originele kleur af-fabriek betreft, maar als dat het geval is is dit een unieke kans om een beperkt geleverde [ca. 300 stuks] ‘Sun Bug’ te bemachtigen! Deze speciale versie werd in modeljaar 1973 geleverd met de slogan ‘Let a little sunshine into your life’ en is naast de buitenkleur te herkennen aan de chromen sierlijsten, Rozenhouten dashboard-inleg, speciale pookknop en een schuifdak. In het interieur treffen we veel zwart, geperforeerd leder, wat tijdens de restauratie volledig is vernieuwd. Het geheel voelt zeer verzorgd en fris aan. Er is gekozen voor een Panasonic-radio uit de jaren ’90, maar het liefst luistert men naar het auditieve genot uit de Boxer achterin.

Het plaatwerk is prachtig, de gouden lak laat de lijnen, rondingen en glooiingen prachtig zien. Hierdoor valt ook op hoe mooi alle passingen van de carrosseriedelen zijn. De Kever is in compleet originele toestand opgebouwd, zonder verlaging, Fuchs-wielen of andere zaken die vaak op Kevers uit de jaren ’70 te vinden zijn. Ook in die auto’s zit ziel en zaligheid, maar deze originele Kever zorgt voor een permanente glimlach op ons gezicht. Niet alleen op dat van ons; te midden van 911’s, Z4’s en andere exclusieve auto’s weet deze Kever vrijwel iedere bezoeker een enthousiaste reactie te ontlokken. Gezien er geen wegenbelasting of APK-keuringsplicht meer van toepassing is is het naast een interessante investering bovenal een fantastische auto om toerritten mee te rijden.

Een onderhoudshistorie en/of documentatie ontbreekt helaas, maar het motorblok start- en loopt probleemloos en zuiver. Qua rijden valt er ook niets aan te merken. Voorin liggen ten behoeve van de gewichtsverdeling momenteel twee grindzakken, hierdoor is het weggedrag stabieler. Beide sleutels zijn aanwezig en wij hebben een nieuwe accu geplaatst. De Kever wordt verkocht namens een verzamelaar; hij heeft de auto onlangs ingeruild op een andere klassieker, maar heeft geen plek om hem te ‘bewaren’. Bij de RDW zijn er sinds 1998 drie particuliere eigenaren bekend [1998 tot 2012, 2012 tot 2015 en 2015 tot 2021]. Sindsdien staat de auto stil, dus na een olie-wissel en technische check-up kunt u er aankomend seizoen volop van genieten!

Het chassisnummer is 1332308160 en het motornummer is AB788291.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op via nr. +31623707569 of ruben@rubzautomotive.nl. Een bezichtiging is mogelijk in Staphorst. Wij zijn gespecialiseerd in BMW Z4’s, Porsche 911’s en Boxster’s en hebben er doorgaans circa 50 op voorraad. Inruil is welkom.

Deel deze auto: